Prijsfactoren van woonbeton
Woonbeton is een cementgebonden afwerking die bestaat uit een cementmengsel, pigmenten en een kunststof additief zoals epoxy. Er zijn een aantal factoren die de prijs van woonbeton bepalen waaronder de kwaliteit van het aangeboden cementmengsel. Ook de preparatie en noodzakelijke voorbehandeling van de vloer bepaalt mede de woonbeton prijs per m2. En natuurlijk de benodigde installaties zoals vloerverwarming, verlichting en dergelijke.
De diverse kostenfactoren die de prijs van woonbeton bepalen zien er als volgt uit:
- Kwaliteit cementmengsel en de prijs van woonbeton – Net als gietvloeren moet een cementgebonden gietvloer in één doorgaande gang worden gelegd. De kwaliteit van de cementmengsels die op de werkvloer zelf worden gemengd, zijn afhankelijk van de ervaring van het uitvoeringsteam. Woonbeton kan evenwel ook in de fabriek worden geproduceerd zodat de kwaliteit van het mengsel exacter kan worden vastgesteld. Dit kan te preferen zijn bij grotere vloeroppervlakten zoals kantoorvloeren en industriële complexen. In de fabriek voorgemengd woonbeton heeft evenwel een totaal ander kostenplaatje.
- Voorbehandeling ondergrond en de prijs per m2 – Niet alle betonvloeren zijn gelijk ‘woonbetonklaar’. Een betonvloer kan te vochtig zijn of te glad zodat het woonbeton mechanisch niet verbonden wordt met de ondergrond. In dat geval kan opruwing een probaat middel zijn. De meest betonvloeren worden ook altijd voorbehandeld met een primer voordat woonbeton wordt aangebracht. Al deze werkzaamheden worden in de woonbetonprijs meegenomen.
- Mee te nemen vloerverwarming en verlichting – Woonbeton kan in diktes van 3 tot 6 mm worden aangebracht. In het laatste geval is er genoeg ruimte in de vloer om vloerverwarming mee te nemen. In het eerste geval kan het noodzakelijk zijn om leidingen in te frezen, een zeer arbeidsintensief karwei dat de prijs per m2 significant zal verhogen. En omdat cementgebonden vloeren zoals woonbeton ook in winkels en kantoren wordt toegepast, is vloerverlichting weer een andere eis waar het uitvoeringsteam rekening mee zal moeten houden tijdens het leggen van de vloer.
- Afwerking van woonbeton – coating of sealer – Hoewel de meeste woonbetonvarianten niet te prefereren zijn in natte ruimten, kan een goede waterdichte coating helpen om het woonbeton functioneel te maken. Meestal wordt in droge ruimten standaard een transparante coating op PU-basis of een wax toegepast om woonbeton vocht- en vuil afstotend te maken. De toegepaste afwerking (coating) bepaalt mede de prijs van het woonbeton per m2.
- Grondig polijsten – Woonbeton wordt na uitharding veelal machinaal gepolijst. De duur en intensiviteit van het te polijsten oppervlak is mede een arbeidsfactor die bepalend is voor de prijs van woonbeton.
Op zoek naar een zeer complete woonbeton prijs?
Wij zorgen ervoor dat u een gedetailleerde prijsaanbieding krijgt door alle kostenfactoren mee te nemen. Dus geen verrassingen achteraf! Neem contact op met ons moederbedrijf via 020 – 370 91 51 of mail naar [email protected].