Wat bepaalt de prijs van een betonlook gietvloer?
Betonlook gietvloeren worden tegenwoordig veelvuldig toegepast in woningen en appartementen. Mensen kiezen steeds vaker voor een neutrale betontint zodat de vloer een mooie achtergrond vormt voor meubels en de volledige interieurinrichting. De prijs van een betonlook gietvloer is echter niet wezenlijk anders dan een gekleurde op polyurethaan gebaseerde gietvloer. Er is echter één belangrijke factor waarmee u rekening moet houden als u een betonlook gietvloer wilt later aanbrengen. Licht getinte vloeren zijn veelal gevoeliger voor UV-licht. Dit heeft simpelweg te maken met de gebruikte pigmenten in de vloer. Voor een lichtgekleurde betonlook gietvloer is een hogere kwaliteit topcoating of aflak nodig om het risico op verkleuring te verminderen. Daar betaalt u dan ook meestal wat extra’s voor.
Betonlook gietvloer of betonlook woonbeton?
Als woningbezitter kunt u kiezen uit betonlook gietvloeren op PU-basis of cementgebonden producten die ook in grijstinten kunnen worden aangebracht. Er zit wel een verschil in uiterlijk tussen deze twee. Woonbeton wordt vaker ervaren als zijnde ‘natuurlijk ogend beton’, gietvloeren zullen toch in zekere mate hun industriële uitstraling behouden en minder het unieke uiterlijk van beton benaderen. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Er zit tussen deze twee varianten ook zeker een verschil in prijs. Woonbeton betonlook afwerkingen (een cementgebonden product dus) zijn duurder dan standaard PU-gietvloeren.
Kan ik een structuur laten aanbrengen in een betonlook gietvloer en hoeveel kost dat?
Als u echt een structuur wilt zien in uw betonlook vloer, dan zult u moeten kiezen voor cementgebonden producten zoals woonbeton. In regulieren polyurethaan gietvloeren kunt u wel kleureffecten laten meenemen of kleine deeltjes laten instrooien, maar deze ogen niet zo natuurlijk dan bijvoorbeeld door mineralen verkregen reliëfstructuren in woonbeton. Wat voor soort structuur of effecten u wilt laten aanbrengen in de cementgebonden gietvloer, bepaalt mede de arbeidstijd en daardoor de prijs per m2 van uw vloer. Het is bijna onmogelijk een vergelijking in prijs te maken tussen de verschillende effecten die u bijvoorbeeld met woonbeton kunt maken. Een gladde woonbetonvloer met kleinere minerale deeltjes is doorgaans goedkoper dan een betonlookvloer met grotere minerale deeltjes.
Betonlook gietvloer prijs en de mogelijkheden van beton ciré
Beton ciré is een in Frankrijk ontwikkeld product dat zeker de ‘betonlook’ benaderd. Met beton ciré zijn zeer gemêleerde structuren te bereiken, echte creativiteit in beton dus! Het product wordt vaak toegepast in badkamers, op aanrechtbladen of zelfs op meubilair. Daar zit dan gelijk ook een veel hoger prijskaartje aan in vergelijking tot standaard PU-gietvloeren of zelfs woonbeton. Bovendien kan dit product alleen worden ingezet en aangebracht door een zeer gespecialiseerd bedrijf. U zult voor dit type ‘betonlook vloer’ dus zeer streng moeten selecteren.